Pagrindinis forumo psl.
>
Paskolos
>
Ar teiseti banko veiksmai?

jonasbelekas
19.09.2009 12:31
Esu pasiemes vartojimo kredita is banko. Taip isejo, kad buvau isleistas nemokamu atostogu, del to du menesius saskaitoje nebuvo pinigu ir bankas negalejo nuskaiciuoti imoku. Dabar man paskambino banko darbuotoja ir pasake, kad sutartis nutraukta ir turiu grazinti visa paskola is karto.
Man tai didele problema, nes visos paskolos is karto grazinti tikrai negaliu juk sutarti buvau pasirases 5 metams, per kuriuos ir buciau ta paskola grazines!
Ar gali bankas taip elgtis? Ar tai nepriestarauja istatymams ir nepazeidzia mano kaip vartotojo teisiu?
Kaip tureciau elgtis tokiu atveju? Kur kreiptis?
Edita
21.09.2009 17:29
Remiantis Vartojimo kredito įstatymu (Trečias skirsnis.Kredito gavėjo mokumo vertinimas. Sutarties nutraukimas kredito davėjo reikalavimu 18 straipsnis) ir Civilniu Kodeksu (Trečias skirsnis. Sutarties nutraukimas kredito davėjo reikalavimu 6.889 straipsnis) Jūsų sutartis yra nutraukta teisėtai, jeigu Jūsų (kredito gavėjo) mokėjimas buvo uždelstas daugiau kaip vieną mėnesį ir jo suma ne mažesnė kaip 10 % nuo bendros kredito sumos bei nebuvo sumokėa per dvi savaites nuo papildomo pranešimo įteikimo kredito gavėjui.
Rekomenduojame kuo skubiau susisiekti su banku ir ieškoti bendro sprendimo, gal bankas sutiks pasirašyti naują sutartį, kurią bus padengti įsiskolinimai pagal nutrauktą sutartį, t.y. refinansuos Jūsų įsiskolinimus.
EglėZP
24.11.2009 09:32
jonasbelekas
Esu pasiemes vartojimo kredita is banko. Taip isejo, kad buvau isleistas nemokamu atostogu, del to du menesius saskaitoje nebuvo pinigu ir bankas negalejo nuskaiciuoti imoku. Dabar man paskambino banko darbuotoja ir pasake, kad sutartis nutraukta ir turiu grazinti visa paskola is karto.
Man tai didele problema, nes visos paskolos is karto grazinti tikrai negaliu juk sutarti buvau pasirases 5 metams, per kuriuos ir buciau ta paskola grazines!
Ar gali bankas taip elgtis? Ar tai nepriestarauja istatymams ir nepazeidzia mano kaip vartotojo teisiu?
Kaip tureciau elgtis tokiu atveju? Kur kreiptis?

Iškilus betkokiems sunkumams visų pirma reikia nepamiršti savo įsipareigojimų bankui ir nebijoti - tiksliau būtina - informuoti banką apie pasikeitusią finansinę situaciją. Nėkiek neabejoju, kad ir paskolos sutartyje yra nurodyta, jog būtina banką informuoti jei pablogėja skolininko finansinė padėtis.
Nieko nedarymas neišeitis. Skolos niekur nedingsta, o tik didėja.
Ir saviems klientams visada primenu, kad iškilus finansinėms problemoms reikia informuoti kredito įstaigą, tada bus lengviau rasti išeitį. Juk yra tokios galimybės kaip paskolos mokėjimo atidėjimas, galutinio termino pratęsimas (taip galima sumažinti mėnesinę įmoką), paskolos refinansavimas.
Bendrom pajėgom galima rasti išeičių, tenkinančių abi puses
sandriux
05.05.2010 13:13
Deja atsakymas gražus parašytas, kad reikia tartis su bankais, prašyt refinansuot ar atidėt paskolas. Liūdna, bet iš pačios patirties galiu pasakyt , kad bankai labai nenoriai derasi su tokiais nemokiais klientais. Pati asmeniškai kreipiausi dėl paskolos atidėjimo į banką ir ką? Atsakymas: paskolos atidėti ar refinansuoti negalime. Paskui kreipiausi į kreditus teikiančią firmą, kadangi ir ten turiu paskolą ,na ir ką, atsakymas tas pats, paaiškinimo kodėl atidėti ar refinansuoti negali , aišku, neišgirdau. Asmeniškai padariau išvadą, kad visi šitie pasakymai , kad "ateikit" "susitarsim" tėra tik gražios ir tuščios kalbos, deja.